Thursday, December 23, 2010

Aku rindu sama kamu semua!!! HOMESICK suda....huk huk huk

Hari ni aku xde mood nak update blog. Idea kureng la sekarang.. Aku just bace blog kengkawan yang lain jer.. Xde pape dalam pikiran aku nih. Tetiba je aku rasa lemah, longlai, tak bermaya. Luaran aku memang nampak oke je.. Nampak aku selalu hepi2.. Mulut tak berenti pot pet pot pet.. Tapi sebenarnya dalam hati aku nih meronta.. Merintih.. Men... hurmmm sume yang berkaitan ngan men lah! huhuhu

Aku sebenarnya rindu sangat kat kampung.. Rindu kat mak aku.. Rindu kat keluarga aku.. Seyes aku betul2 rindu sekarang! Skang ase cam nak nanges jew! Tambah2 bile aku tengok gamba nih..

Gambar semua adik beradik aku. Seploh orang semua!! Ramai kan.. 

Aku rindu semua dalam gamba tuh..  Ye la kan, adik beradik sape tak rindu kan. Walaupun kekadang ada gak masam2 muka tapi semua tuh kejap je. Bak kata pepatah air dicincang takkan putus. Tak pon carik-carik bulu ayam lama-lama bercantum jugak.. Heeehheh blaja kelas peribahasa la pulak.. 

Paling aku rindu of kos la buah hati pengarang jantung aku.. My kesayangan lah.. MAK aku lerr.. Rindunya kat mak.. Mak aku sekarang dah umur 65 tahun dah. Tapi ramai yang cakap mak aku nmpak muda. Orang selalu cakap mak aku baru dalam 50 tahun lebih.. Heehehe awet muda la katakan.. Petua dia mudah jer.. KAWEN MUDA!! hahahhaa... Mengarut je la aku nih..

Mak aku kawin umur muda.. Masa tuh umur mak aku baru 16 tahun.. (muda kan???) Tapi aku tak ikut jejak langkah mak aku.. Gile ke hapa nak kawen muda2! Mak aku takpe lah.. Pakej lengkap. Pandai masak, pandai kemas rumah n pandai segala hal lah.. Aku nih?? Mimpi la kalau nak kawin awal.. Sape lah nak ngan anak mak aku yang sorang nih?? Dah la pemalas!! hhahaha.. Tapi aku tak kesah.. Walaupun kengkawan aku dah ramai yang kawen, aku tetap takkan kawen awal.. Kalau boleh la kan.. tapi kalau dah kata jodoh aku awal nak wat camne kan.. hihihihi  Bagi aku, aku nak bahagiakan mak aku dulu.. Pasal kawen kemudian okay!! Kita enjoy dulu.. huhu

Ni pehal yang masuk bab2 kawen plak nih?!! Hurmm aku sebenarnya rindukan mak aku jer.. Thats y la aku wat entry nih.. Huhu.. Nak balik tak bley kan.. Dah la Selangor ngan Perlis tuh jauh.. Kalau dekat nak je hari2 aku ulang alik balik umah.. Baru best!! Tapi apekan daya, takdir aku begitu.. 

ni gamba anak2 sedara aku.. Pakat2 besar belaka dah.. Tak lama g gayanya aku dapat cucu sedara la pulak.. Oh TIDAK!!!!!!! 


Semua ahli keluarga aku. Ramainyer!! Ni pun ada lagi yang takde dalam gambar nih.. Kalau ade kompem tak muat gamba.. ahahahaha 
Best ade adik beradik ramai nih.. MERIAH!!


Aku n kakak aku bersama anak2 sedaraku.. Masing2 dah dok jauh sekarang.. Pakat dok asrama belaka..

ni lah kakak aku yang sorang nih.. still single. hehehe pomot3!! (ampun kak!)
Orang selalu cakap kitorang bukan adik beradik.. Sebab muka tak sama.. kakak aku cerah.. Aku plak lagi CERAH dari dia!! ahahahaha
pssstt : korang rasa muke kitorang sama tak?? (baik jawab sama kalau tak nak ngamuk nih!! ahahhaahha)

Oke la.. Bye.. Sayonara!!!

2 comments:

Cik Moon said...

alaahai..siannyer jauh ngan family... balik laa kg. jenguk mak klu rindu sgt..

ruby said...

huhu.. tu la pasal cik moon.. tapi apekan daya.. hanya boleh balik dalam mimpi je lah.. banyak keje.. huk3