Wednesday, December 15, 2010

♥♥ MEREKA KESAYANGANKU - UMPAMA SANG PELANGI ♥♥

Entry kali nih aku nak aku nak share ngan korang smua pasal mereka yang sangat aku sayangi. Yang ada di sekeliling aku ketika sepanjang cuti sem nih. Menemani dan menceriakan hari2 yang aku lalui supaya hariku bertambah bermakna.Tanpa diorang nih alamat mati kebuhsanan la aku. hihihi



Lets TAARUF bersama mereka..

dia nih la orang slalu aku buli.. cian ko kan. even aku slalu buli ko, aku sayang ko bangat tau! 
aku pon tak ingat masa bile aku kenal ngan dia. Orang cakap kalau kita tak ingat bile kita kenal ngan orang tuh, means kita akan jadik kawan baik.. tapi tak tau la betul ke tak. aku harap2 betul lah. sebabnya aku tak nak kehilangan kau yang aku sayang.. hihihi



~~~ NEXT ~~~~

ni pulak cik wawa kesayanganku. aku panggil dia macam2 nama. kak wa lah, mak tiri lah n skang yang terbaru nama yang dia dapat adalah azwan.. Nak tau sebab ape kitorang bagi nama azwan kat dia?? hahahahahaha.. sebabnya tetttttt!! Biarlah RAHSIA....hihihi.
 Orang slalu cakap dia nih garang. Orang yang tak kenal dia je cakap dia nih garang. Aku dulu2 pon sebelum kenal n rapat ngan dia pon aku cakap dia nih garang. kerek lah.. poyos lah.. Opss terlebey suda.. hehehe ampun ye kak wa!
Dia nih sebenanya baik hati. pastuh caring plak tuh. (kipas2!!aahhaahaa)
Tapi yang paling bestnya pasal kak wa nih, bile dok ngan dia, ade je bnde merepek yang dimerapukan dia.. Sampai lenguh abdomen ngan mulut sebab selalu sangat ketawa terbahak2. Aku mula rapat ngan dia masa aku sama2 keje ngan dia untuk kolej. Banyak yang dia ajar aku sebab aku bukannya pndai sangat pasal nak urus2 aktiviti kat kolej. Dia memang banyak bantu aku. So kepada kak wa, TENGSS A LOT yek!! i sayang u lebey laa.. hihi
Tapi yang tak berapa nak bestnya sem depan dia da jarang ada ngan kitorang dah sebab dia dah nak kuar praktikal. Bakal cikgu la katakan. Tak dapat dah la kite nak kuar meronggeng cam selalu. Time cuti jgn lupa spend masa ngan kitorang oke! Semoga jadi guru yang terbaik.. 



WHO'S NEXT??


Budak bucuk ni pulak nama dia cik anis! Dia ni pon antara mangsa buli dalam list buli aku jugak. hahaha same cam cik Senah lah. Slalu sangat kena buli. Pastuh bile kena buli asyik merepot kat si Rereen. Huh konon nak dapatkan support lah.. Tak de maknanya sebab Rereen pon kaki buli jugak! ahahaha
Mulanya perkenalan aku ngan cik anis nih masa KUKEM kot. Time tuh aku baru 1st year. Tapi masa tuh aku tak rapat lagi ngan dia. Just kenal2 sebagai kolejmate je. Start jadik MTM baru lah kitorang jadik rapat. Best sebab masa2 terluang dipenuhi dengan aktiviti membuli.. Cian anish kan sebab kena buli. Tapi i looiike! hihihi



~~SETERUSNYA~~


Ni pulak cik POPOI a.k.a abg POI. hehhehe.. Dia ni kosmate aku. Asal orang Kedah. Memang geng aku lah cakap loghat utara. hihihi.. Dia nih seorang kawan yang baik dan sangat penyayang. Dia selalu jer menunjukkan kasih sayang kepada kawan2 dia. Slalu je dia marah aku bile aku demam, aku tak nak makan ubat or g PK. (tapi dia sendiri bila demam taknak g PK, tak nak makan ubat!! huh)
Aku suke dia sebab dia selalu menghiburkan aku. Masa aku sedih dia banyak merasionalkan aku. Lagi tentang si Poi nih adalah dia adalah seorang yang GILA- gila.. ahaahhaa
Dia pandai tangkap gamba yang chantek2 dengan adanya SHAKIRA. shakira tuh nama DSLR dia. So memang kitorang sentiasa jadik model tak bertauliah untuk SHAKIRA lah..
Banyak lagi lah nak ceta pasal cik POPOI nih. Tapi jap agi cam bias plak sebab asyik bercerita pasal si popoi ni je. Jom terjah next person plak..



 ZASSS!!



si Masham ni pulak namanya cik Rereen. Aku kenal dia pon masa aku jadik MTM. kiranya dalam bulan 4 dulu. Sebelum nih aku just kenal nama jer tapi orangnya aku tak kenal. Dia ni kire senior aku lah. Tapi even dia senior, kitorang ni sebaya..hehehe
Dulu sebelum kenal aku, dia cakap aku nih sombong. Sebabnya ade satu masa tuh dia senyum kat aku tapi aku wat muka ketat je. Padahal aku memang tak kenal dia n tak penah perasan pon kewujudan dia. hihihi.. Tapi sekarang kitorang dah jadik rapat. NO PRADA NO GUCCI!! tu lah trademark kitorang. Dia selalu bawak aku g jenjalan. Bawak g makan2 kat tempat2 best. Kalau sebut je tempat yg best2 kompem dia tau. Aku suspek gile ah kat dia. Dia memang mahir ngan selok belok kat KL nih. Orang KL la katakan. Dia ni merangkap kitorang punya tourist guide lah.. ahahaaha
Next time kite g jenjalan tempat lain plak. Duit dah banyak bley la rata2 oke! hihihi



MEREKA KESAYANGANKU


Tu la serba sedikit pasal mereka yang aku sayangi. Tengs kepada kalian kerana telah menceriakan hari2ku. Sayang Kamu Sangat2! Semoga ukhuwah yang terjalin berkekalan sampai bile2. Kalian umpama Sang Pelangi dalam hidupku.





wullaweh!! bermadah pujangga la pulak aku nih. oke lah aku ase setakat ni lah dulu coretan aku untuk kali nih. Mata ni da melekat dah. Ngantuk seyh. Jumpa di lain kali plak ye..



TAPI SEBELUM TIDO LAYAN DULU LAH GMBA2 NIH..

ZASSSSZ!!
















Sayonara!! (^_^)

6 comments:

Lady Shana Sweet said...

chumeyl la kiter!! hehehhe

~ azWa ~ said...

uit...tang yg ckp2 sal akak tu sp shweet...tp tang yang rambut2 tu sulit weyh...terbongkar rahsia...edit!

anish said...

ahahaha. ruby si pembuli. hahaha

tengs! terharu! :')

Izyan Nur Syamimi Mohd Noor said...

aku maleh nk komen.. tp sbb sume comei lote ak komen jgk...haha

Lady Shana Sweet said...

ngek la korunk semua!! hahahha sa...yang ruby!!!

SURIA AMANDA said...

kamu semua sgt cumelll...