Wednesday, December 15, 2010

.::JoM kiTa BerKeNaLaN::.

Kali nih aku nak join satu segmen yang dibuat oleh encik Ben kite iaitu segmen Jom Kita Berkenalan.

jom ikuti syarat2 untuk sertai segmen nih


1. Letak header blog BEN ASHAARI


BEN ASHAARI
ha sekali punya besar gedabak aku letak.. Klik sini untuk tau lebih lanjut pasal segmen nih.

2. Bila mula buat blog ?
Aku buat blog nih kalau nak ikutkan dah lama. Sejak Julai 2009 lagi. Tapi masa tuh aku tak reti sangat nak berbelog nih. Jadi terberhenti sekerat jalan. Masa tuh Follower pon takde.. huhuhu
So, bile membe aku cik Shana beria2 ajak aku buat blog, maka aku mula serius untuk berbelog. Time tuh aku tengah sibuk nak final exam. Lebih kurang sebulan yang lepas la aku mula aktif balik.

3. Jumlah follower sekarang ini ..
Jumlah follower sekarang? Aduii malu lah nak cakap. Disebabkan aku baru je aktif berbelog dalam masa sebulan nih, alhamdulillah bilangan follower aku dah mencecah 96 orang. Sikit kan.. Tapi takpe aku kan masih baru. Bagi aku kalau ramai follower sekalipun, tapi kalau setakat follow saja je tak ley jugak. So rajin2 lah view kengkawan yang kite follow tuh k..

4. Berapa trafik harian ?
Dalam sehari aku pernah dapat 172 je. Tuh kire paling tinggi la. Yang lain2 kompem la kurang lagi daripada tuh.. hihihi.. Aku kena banyak belajar daripada otai2 blogger yang lain. Kasi la tips sket nak dapat traffic yang kencang2.. hihihi

5. Sehari brapa entri ?
Aku ni tak la rajin sangat nak hupdate entry. Sebab lately aku asyik busy ngan aktiviti je. Even skang nih time cuti semester pon aku kena stay kat kolej untuk rancang program untuk semester akan datang. Dalam sehari paling banyak aku penah buat 4-5 entry lah. Ade jugak kekadang tuh seminggu tak de pape entry. PEMALAS betol lah aku nih. Tapi aku bukan la malas sangat. Cuma masa tak mengizinkan aku untuk selalu update. cehh kunun bizi mengalahkan PM plak yek!! heeeee~~~


6. Berikan satu blog yang best korang suka baca ..
Bagi aku setiap blog yang aku follow ade keunikkannya yang tersendiri. Masing2 ade kreativiti tersendiri dalam buat blog. Aku suke cara diaorang wat entry, tajuk2 yang menarik, gamba2 yang superb! n macam2 lagi lah. Sebab tuh la aku suke baca blog diorang. Tapi disebabkan encik Ben kite mintak satu blog je, maka aku dengan bangganya mengisytiharkan blog yang aku paling suke bace ialah blog Hanis Zalikha. Blog dia memang best lah.. Teringin nak jadik kreatif cam dia. huhuhu

ok tu je yang aku nak coretkan untuk segmen kali nih.. jom kite join reramai. Dapat berkenal2an ngan membe2 baru. hihihi

Sekian.. Sayonara (^_^)

2 comments:

Rozuan Ismail said...

salam perkenalan,,saya pak cek biola

~~ytazzizzaty~~ said...

cantik bl0g nie...saya f0llow...slm perkenalan~~~